Su bazlı, saf akrilik reçine esaslı, mükemmel silinebilen*, kokusuz, parlaklığını uzun süre koruyan, dekoratif son kat duvar, ahşap, metal boyasıdır.
Geliştirilmiş Core-Shell Teknolojisi sayesinde yayılma, silinebilme, sararma ve yüzeye tutunma performansı yüksek olup çatlama, kabarma, dökülme yapmaz.
Zamanla parlaklığını kaybetmez ve sararmaz. Yüksek kapatıcılığa sahip olup iyi yayılır ve iyi yapışır. UV ışınlarına direnci yüksektir. İçeriğindeki reçinenin su itme ve buhar geçirgenliğini arttırıcı özelliği sayesinde yüksek dayanıklılıktadır.
 Kolay uygulanabilme ve çabuk kuruma özellikleriyle zaman ve işçilikten tasarruf sağlar.

Macunlama ve astarlama işlemleri yapılmış sıva, beton, eternit, alçıpan gibi mineral, ahşap ve metal iç/dış yüzeyler gibi birçok farklı yüzeyde kullanılabilen çok amaçlı bir boyadır.

 * Maksimum silinebilme performansı için uygulama sonrası 3 gün beklenmelidir. (Kemikleşme süresi yaklaşık 3 gündür.)

yüzey hazırlık Yüzey Hazırlığı ve Uygulama Şekli
Yeni yüzeylerde; metal yüzeyler PRIMERA ANTİPAS ile astarlanmalıdır. Astarsız metal yüzey üzerine uygulama yapılmamalıdır. Eski boyalı yüzeylerde; kir, pas ve yağlardan temizlenmelidir. Kabarmış ve tebeşirlenmiş eski boya tabakaları yüzeyden temizlenmelidir. İyi durumdaki eski boyalı yüzeyler, tutunmayı arttırmak için ince zımpara ile zımparalanmalıdır. Doldurulması gereken çukurlar PERLA MACUN ile doldurulmalı ve yüzey düzeltilmelidir. Kuruyan macunlu yüzey zımparalandıktan sonra astar ihtiyacı varsa %10-15 oranında su ile inceltilmiş X1 ANTI AGING KOKUSUZ PARLAK boya ile astarlanmalıdır. Eski yağlı boyalı yüzeyler için PRİMERA SENTETİK ASTAR uygulaması önerilir. Astar olarak PRİMERA SENTETİK ASTAR veya PRİMERA ANTİPAS uygulanırsa 24 saat sonra, X1 ANTI AGING KOKUSUZ PARLAK BOYA inceltilmeden 2 kat halinde uygulanır. Son kat boya uygulaması 2 kat olarak yapılmalı ve katlar arası 4-6 saat beklenmelidir.

İnceltme / Karışım Oranı
Kullanıma hazırdır. İstenildiği takdirde su ile hacimce %5 oranında inceltilebilir.

Boyanabilen (Kaplanabilen) Alan
Tek katta 15-20 m²/L.

kuruma süresi logo Kuruma Süresi
20°C'de dokunma kurumasını 5 dakikada, yüzey kurumasını 30 dakikada, tam kurumasını 24 saatte tamamlar.

önerilen uygulama Önerilen Uygulama Aparatları
Fırça, rulo veya boya tabancası

Ambalaj
0,7 L - 2,5 L - 7,5 L - 15 L

İlgili Ürünler
Polimetal Hammer DETAYINI GÖR
X1 Anti Aging Kokusuz Parlak Varak DETAYINI GÖR
X1 Amerikan Panel Kapı Boyası DETAYINI GÖR
Primera Parlak DETAYINI GÖR

Sitemizin işlemesini sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için Polisan Kansai Çerez Aydınlatma Metni'ni incelemenizi rica ederiz.